heretyk, może założyłeś kierownice o kilka ząbków w lewo/prawo i kierownica jest prosto, a koła są lekko skręcone :idea:
Ała! Tak to może wyglądać... awaria sprężarki
Zwiń
X
-
Ała! Tak to może wyglądać... awaria sprężarki
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
ja jestem na granicy awarii już coraz więcej puszcza mi oleju najczęściej jak pałuje auto na autostradzie no i z rana jak jeszcze silnik sie nie rozgrzeje -- muszę to oddać do naprawy bo mam jeszcze na gwarancji ( ciekawe czy to uwzglednią ). Mam jeszcze jedno pytanie czy do mojego silnika AHF może podpasować inna turbina p&p ale mniej awaryjna ??Prawda jest tylko jedna i leży tam gdzie leży
Komentarz
-
-
co prawda u siebie załatwiłem to inaczej, ale gdzieś na forum przewija się firma TURBO Tec http://www.turbo-tec.eu/pl/
jak dzwoniłem to wysyłasz im swoją turbinkę, oni ją regenerują, tylko nie może być uszkodzona mechanicznie ( cokolwiek to znaczy :twisted: ).
koszt ok 1200, lub poszukaj nowej, ok 2200, na rynku, bo w aso to ponad 3 tysie na bank
albo na razie spróbują zawalczyć ze starą, nawalić tam smaru w sprayu, a nóż ruszy.
Komentarz
-
-
a u Was gwizdała cały czas mocno?
bo u mnie to słychać na zimnym silniku jak jadę...potem się ucisza. to oznaki jej padania?? bo jak tak to szukam od ARLa;/Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112a u Was gwizdała cały czas mocno?
ale jak gwizd jest taki jakby pasażer obok to robił to jest to już ponad moje nerwy
generalnie dobrze jest zwracać uwagę na ewentualnie pojawiające się zmiany w "gwizdaniu" jego natężenie itdsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz